Πρόγραμμα

 23ος ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 107,5 ΧΛΜ.  ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΔΕΛΦΟΙ 107,5 ΧΛΜ 6-7 ΜΑΪΟΥ 2023

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο 6 Μαίου 2023

14.45-15.00 Επιβίβαση στο πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών στΙςΠλαταιές στην εκκίνηση.Το πούλμαν θα βρίσκεται στην Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά από το θέατρο Περοκέ και δίπλα από το ξενοδοχείο Κρυστάλ ( πρώην Στάνλευ).Θα αναχωρήσει αμέσως στις 15.00 ακριβώς γι αυτό παρακαλούμε να είστε στην ώρα σας!

16.00-16.30 ΄Αφιξη του πούλμαν στις Πλαταιές

16.30-18,30 Παραλαβή αριθμών, παράδοση drop-bags στο χώρο εκκίνησης

16.00-18.00 Προσφορά μακαρονάδας στους αθλητές. ( Ταβέρνα στην πλατεία του χωριού)

18.15-18.40 Σύντομη ενημέρωση

18.45-18.55 Σύντομος χαιρετισμός από τις τοπικές αρχές

19.00- Εκκίνηση Ευχίδειου άθλου

Κυριακή 7 Μαίου 2023

04.00-04.30 Αναμονή άφιξης πρώτου δρομέα στους Δελφούς

05.00-11.00 Παροχή πρωινού, και ντους για τους αθλητές στο ξενοδοχείο Ηνίοχος

11.00- Άφιξη τελευταίου δρομέα, κλείσιμο του αγώνα.

12.00- 13.00 31η ΑΦΗ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ-ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ, ΕΥΧΙΔΕΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

στο Μουσείο ΄Αγγελου και Εύας Σικελιανού Δελφοί.

13.30-14.30. Απονομές επάθλων στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

14.30-16.15 παράθεση γεύματος σε όλους τους αθλητές ( Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών)

16.30-16.45 Αναχώρηση του λεωφορείου για επιστροφή στην Αθήνα, τέλος εκδηλώσεων

23ος ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ – 5ος ΔΡΟΜΟΣ 9 ΜΟΥΣΩΝ -ΕΥΤΕΡΠΗ

6-7 ΜΑΙΟΥ 2023

 

 

ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ

Αγαπητοί μας φίλοι, αθλητές και αθλήτριες, η ώρα για τον μεγάλο ιστορικό αγώνα πλησιάζει.

Η οργανωτική επιτροπή, έχει εργαστεί εντατικά και συνεχίζει να εργάζεται για έναν αγώνα που θα χαρείτε και θα σας μείνει αξέχαστος. Η διαδρομή είναι καταπράσινη και γεμάτη μυρωδιές της άνοιξης. Οι ένδοξες Πλαταιές , ο Ελικώνας, ο Παρνασσός και οι όμορφοι Δελφοί σας περιμένουν.

Σας περιμένουμε κι εμείς με χαρά, να σας δούμε στην εκκίνηση!

Παρακάτω, σας ενημερώνουμε και σας δίνουμε ορισμένες οδηγίες, για την καλύτερη διεξαγωγή και των δύο αγώνων.

1. Τόσο οι αθλητές, όσο και οι συνοδοί θα πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς του αγώνα, οι οποίοι είναι διεθνείς και τηρούνται σε όλους τους αγώνες υπεραποστάσεων.

Ειδικά οι συνοδοί μπορούν να παρέχουν βοήθεια στους αθλητές τους ΜΟΝΟ στους σταθμούς ελέγχου και ανεφοδιασμού.

Δεν επιτρέπεται, να σταθμεύουν ενδιαμέσως των σταθμών , να πηγαίνουν με χαμηλή ταχύτητα ακολουθώντας τον αθλητή, με οποιοδήποτε όχημα , ή να κινούνται αντίστροφα της φοράς του αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αθλητής κινδυνεύει με αποκλεισμό.

Δεν επιτρέπεται επίσης, να σταθμεύουν μπροστά από τους σταθμούς, παρακωλύοντας την ομαλή λειτουργία τους,

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνοδοί θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν δηλωθεί από τους αθλητές.

Κατά την παραλαβή του αριθμού του, κάθε αθλητής που έχει συνοδό, θα παραλάβει και διαπίστευση για το συνοδό του. Οι διαπιστεύσεις θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ευκρινές σημείο του αυτοκινήτου σε όλη την διάρκεια του αγώνα. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν θα επιτραπεί βοήθεια σε αθλητή από μη διαπιστευμένο συνοδό.

Υποδείξεις και εντολές, οι αθλητές και οι συνοδοί δέχονται ΜΟΝΟ από τα διαπιστευμένα άτομα της οργανωτικής επιτροπής.

2. Η διαδρομή του Ευχίδειου άθλου, διέρχεται για 5 χλμ. περίπου δίπλα από το κανάλι του Μόρνου. Οι συνοδοί δεν επιτρέπεται να ακολουθήσουν τους αθλητές μέσα στο κανάλι του Μόρνου όπου είναι χωματόδρομος.Θα βγούν και πάλι στην διαδρομή ακολουθώντας την άσφαλτο μέσω Καπαρελλίου.

3. Παρακαλούνται οι οδηγοί των αυτοκινήτων που συμμετέχουν στον αγώνα, (συνοδοί, κριτές, εθελοντές, ) να έχουν αναμμένα τα αλάρμ σε όλη την διάρκεια της νύχτας.

4. Κατά την διάρκεια της νύχτας, οι αθλητές θα πρέπει να έχουν φακό κεφαλής, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για λόγους ασφάλειας, καθώς επίσης και ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ στην ενδυμασία τουςσε όλη την διάρκεια της νύχτας.ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η μή συμόρφωση με αυτό, θα επιφέρει αποκλεισμό, διότι οι συστάσεις από την Τραχαία, είναι ιδιαίτερα αυστηρές!!

5. Καλό θα ήταν να έχετε και κάποιο ελαφρύ αντιανεμικό για την νύχτα ή τις πρώτες πρωινές ώρες , γιατί συνήθως κάνει κρύο στον Ελικώνα το βράδυ.

6. Να τρέχετε στην αριστερή πλευρά του δρόμου, εκτός από ένα κομμάτι στην εθνική οδό Διστόμου -Αράχωβας,'οπου υπάρχουν κλειστές στροφές. Η διαδρομή είναι καλά σηματοδοτημένη, και δεν υπάρχει περίπτωση σύγχισης, ώστε κάποιος να φύγει εκτός διαδρομής.

Παρακαλούμε να έχετε αυξημένη προσοχή στα σημεία Ξηρονομή-Δομβραίνα ( οι αθλητές του Ευχίδειου άθλου),καθώς και Δίστομο-Αράχοβα ( αφορά τους αθλητές και των δύο αγώνων), γιατί εκεί τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Να τρέχετε στην άκρη του δρόμου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η στάθμευση των συνοδών για παροχή βοήθειας στον σταθμό Νο 20 (ανηφόρες μετά το Δίστομο) γιατί πρόκειται για Εθνική οδό και υπάρχει κίνδυνος.

7. Στον σταθμό Νο 22 (σημείο νερού ) είσοδος τούνελ για Αράχοβα, θα στρίψετε αριστερά , ακολουθώντας τον παράπλευρο δρόμο, πάνω από το τούνελ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η διέλευση μέσα από το τούνελ διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος!! Σε περίπτωση παράβασης θα υπάρξει αποκλεισμός!!

8. Δεν επιτρέπεται η σταθμευση και η παροχή βοήθειας στα σημεία νερού, παρά μόνο στους κανονικούς σταθμούς.

9. Τα Νούμερα θα τα παραλάβετε:

Για τα 107,5 χλμ. Τα νούμερα θα δοθούν στις Πλαταιές στο σημείο εκκίνησης (είσοδος Πλαταιών) σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Για τα 59 χλμ. Τα νούμερα θα δοθούν στον χώρο εκκίνησης,στην Αγία Άννα (Κεντρικός σταθμός Ευχίδειου άθλου, ξενοδοχείο Αθηνά)

Και για τους δύο αγώνες, μαζί με την παραλαβή των αριθμών μπορείτε όσοι έχετε drop bags για την διαδρομή να τα παραδώσετε στην γραμματεία. Τα πακέτα που θα παραδώσουν οι αθλητές για τους σταθμούς , πρέπει να είναι έτοιμα, και να αναγράφουν επάνω το όνομα και το νούμερο του σταθμού, καθώς και το νούμερο του αθλητή, καθαρά και ευκρινώς.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν θα γίνουν δεκτά πακέτα (drop bags) για όλους τους σταθμούς, όπως εξ αρχής έχουμε ανακοινώσει.

Οι σταθμοί που θα δεχτουν πακέτα με προσωπικά σας είδη για τον αγώνα (drop bags) είναι οι εξής:

Νο 5 Ξηρονομή, Νο 7 Θίσβη, Νο 11 Αγία Άννα, Νο 15 Κυριάκι, Νο 17 Λάκκα, Νο 19 Δίστομο, Νο 21 Ζεμενό, Νο 23 Αράχωβα.

Αυτό ισχύει και για τους δύο αγώνες. Φυσικά για το δρόμο 9 Μουσών , από το Νο 15 Κυριάκι και μετά, και για τους υπόλοιπους προαναφερόμενους σταθμούς.

10. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής θέλει να σταματήσει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο,είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το νούμερό του στον πλησιέστερο σταθμό, και να υπογράψει το ανάλογο έγγραφο αποχώρησης. Θα υπάρχει πούλμαν –σκούπα στο οποίο μπορούν να επιβιβάζονται όσοι τυχόν σταματήσουν την προσπάθειά τους.

Σε καμία περίπτωση δεν διακόπτουμε τον αγώνα χωρίς να ενημερώσουμε.

11. Όσοι αθλητές έχουν δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσουν το πούλμαν του αγώνα για την μετακίνηση τους, θα πρέπει να φροντίσουν να είναι στην ώρα τους, γιατί το λεωφορείο θα αναχωρίσει την προγραμματισμένη ώρα.

12. Ακόμη παρακαλούμε θερμά τους συνοδούς να μην παρκάρουν κοντά στον τερματισμό στους Δελφούς, διότι υπάρχει στενότητα χώρου και οι λίγες θέσεις που υπάρχουν είναι αναγκαίες για την οργανωτική επιτροπή.

13. Οι αποσκευές των αθλητών θα βρίσκονται στα πορτ παγκάζ των αντίστοιχων λεωφορείων.Εκεί θα τα αναζητήσετε αμέσως μετά τον τερματισμό σας.

Παρακαλούμε μην έχετε στις αποσκευές σας ή στα drop bags σας πράγματα αξίας ή απαραίτητα. ( ρολόγια, κινητά, κλειδιά, φωτογραφικές μηχανές κλπ). Η οργανωτική επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που χαθούν.

14. Όσοι επιθυμούν , μπορούν να κάνουν ντους μετά τον τερματισμό τους στο ξενοδοχείο Ηνίοχος όπου έχουν κρατηθεί δωμάτια γι αυτόν τον σκοπό. ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΝΣΗ: Θα πρέπει να έχετε μαζί σας την ΠΕΤΣΕΤΑ σας . Το ξενοδοχείο δεν υποχρεούται να παρέχει πετσέτες!!

15.Μαζί με το νούμερο του, κάθε αθλητής, θα παραλάβει και δύο καρτελάκια. Ενα για το πρωινό που μπορείτε να πάρετε όταν τερματίσετε στο Ξενοδοχείο Ηνίοχος μετά το μπάνιο σας, κι ένα για το φαγητό που θα σερβιριστεί το μεσημέρι στις απονομές στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό κέντρο.

Τα καρτελάκια αυτά θα πρέπει να τα φυλάξετε και να τα παραδώσετε στους αντίστοιχους επαγγελματίες, διαφορετικά, δεν θα μπορέσετε να πάρετε πρωινό, και να φάτε!!

Επισημαίνουμε επίσης ότι τα εν λόγω καρτελάκια θα δωθούν στους αθλητές και ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ!

Οι υπόλοιποι συνοδοί δεν δικαιούνται πρωινό και φαγητό.

16.Αμέσως μετά το κλείσιμο των αγώνων θα γίνει η αφή της φλόγας στο Μουσείο Σικελιανού, σύμφωνα με το πρόγραμμα, και θα ακολουθήσει πεζή λαμπαδηδρομία μέχρι το Ευρωπαϊκό κέντρο για τις απονομές.

Παρακαλούνται όλοι οι αθλητές να παρευρευθούν σε αυτήν την μοναδική τελετή και την λαμπαδηδρομία, μοναδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που ο ¨Ευχίδας” πραγματοποιεί από το 1993.

Μάλιστα παρακλούμε να φοράτε τα μπλουζάκια των αγώνων για να βγουν ωραίες ομαδικές αναμνηστικές φωτογραφίες!!

17. Ολοι μας, αθλητές, συνοδοί, κριτές, θα πρέπει να σεβόμαστε τη φύση και να μην αφήνουμε πίσω μας σκουπίδια.

18. Δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση, βιντεοσκόπιση από επαγγελματία χωρίς την άδεια των διοργανωτών.

Είναι λογικό σε μιά μεγάλη διοργάνωση να υπάρξουν τυχόν λάθη ή παραλήψεις.Με υπομονή και κατανόηση λύνονται όλα!

Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα οποιασδήποτε αλλαγής, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

 

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

 

 

 

 

 

TOP