Γενικές Πληροφορίες

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ  ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΔΕΛΦΟΙ  107,5  ΧΛΜ   6-7 ΜΑΙΟΥ 2023

ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ: Αγώνας υπεραπόστασης επί ασφάλτου.
 Η διαδρομή του Ευχίδειου άθλου κινείται επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου, εκτός από 5χλμ. στο κανάλι του Μόρνου, από το 5ο χλμ. περίπου, εως το 10ο χλμ. περίπου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 6-7 Μαίου 2023

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις Πλαταιές  το Σάββατο 6 Μαίου 2023 ,ώρα 19.00 (απόγευμα)  και ο  τερματισμός θα είναι στους Δελφούς  Ο αγώνας θα κλείσει το πρωί της Κυριακής  7 Μαίου   2023  και ώρα  11.00.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Δίνεται το χρονικό όριο των 16 ωρών. 
 Οι αθλητές θα πρέπει να γνωρίζουν , ότι όλοι οι σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού , αποτελούν και σημείο αποκλεισμού.Επομένως, θα πρέπει να φροντίζουν να φτάνουν έγκαιρα στους σταθμούς, διαφορετικά αποκλείονται από τον αγώνα.

ΝΟΥΜΕΡΑ: Τα νούμερα των αθλητών και το τσιπάκι της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα δοθούν το Σάββατο  6 Μαίου  στην γραμματεία του αγώνα στις Πλαταιές, η οποία θα είναι ανοιχτή από τις 15.30-18.00  Απαραραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι να έχει ολοκληρωθεί η συμμετοχή τους, δηλαδή να τους έχει δοθεί νούμερο που θα το δουν στην λίστα συμμετεχόντων και να έχουν τακτοποιήσει την οικονομίκή συμμετοχή τους.
Είναι υποχρεωτικό για τους αθλητές να φέρουν επάνω τους και σε ευκρινές σημείο τον αριθμό τους σε όλη την διάρκεια της προσπάθειάς τους.
Οσοι αθλητές έχουν συνοδό, μαζί με το νουμερό τους, θα πάρουν και ειδική διαπίστευση για τον συνοδό και για το αυτοκίνητό τους.Δεν επιτρέπεται βοήθεια σε αθλητή από μη διαπιστευμένο συνοδό. Οι συνοδοί θα πρέπει να φέρουν τις διαπιστεύσεις τους σέ όλη την διάρκεια του αγώνα.

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση , και ενδιάμεση ηλεκτρονική καταγραφή .
Μετά την παραλαβή των αριθμών, θα γίνει σύντομη  τεχνική  ενημέρωση,  στον χώρο εκκίνησης, στην οποία θα πρέπει να είναι παρόντες και οι συνοδοί.

DROP ΒAGS : Οσοι αθλητές έχουν δικά τους πακέτα για τους σταθμούς (drop bags),  θα πρέπει  να τα παραδόσουν στην οργανωτική επιτροπή.αφού πρώτα πάρουν το νούμερό τους.Τα πακέτα θα πρέπει να είναι  έτοιμα, αμπαλαρισμένα, και να αναγράφεται ευκρινώς επάνω το Νο του αθλητή και το Νο του σταθμού που το θέλουν.
Παραλαβή των  drop-bags θα γίνει μέχρι τις 17.30. Μετά τις 17.30  δεν θα γίνει δεκτό κανένα πακέτο, κι αυτό γιατί όπως είναι κατανοητό θα πρέπει αυτά να προωθηθούν στους σταθμούς. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ DROP BAGS ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!! Οι σταθμοί οι οποίοι θα δεχτούν τα πακέτα με τα προσωπικά σας είδη ( drop bags)  στην διαδρομή είναι οι εξης: Ξηρονομή, Θίσβη, Αγία Άννα, Κυριάκι, Λάκκα, Δίστομο, Ζεμενό, Αράχωβα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ : Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, με ποινή αποκλεισμού. Η τροφοδοσία, αλλαγή ρούχων, υποδημάτων κλπ. γίνεται αποκλειστικά στους σταθμούς ελέγχου και τροφοδοσίας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: Είναι υποχρεωτική η χρήση του φακού κεφαλής ή χειρός σε όλους τους αθλητές κατα την διάρκεια της νύχτας. Επίσης είναι υποχρεωτικό να φέρουν κόκκινο μικρό φωτάκι στην πλάτη, ή ρούχα με αντανακλαστικά. Μή συμμόρφωση  επιφέρει ποινή αποκλεισμού.
Επίσης οι αθλητές καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους κατά τις νυχτερινές ώρες ελαφρύ αντιανεμικό ή αδιάβροχο γιατί συχνά η θερμοκρασία το βράδυ στο βουνό πέφτει.

ΜETAΦΟΡΑ: Θα υπάρξει πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών το Σάββατο 6 Μαίου    από την Αθήνα στις Πλαταιές , το οποίο θα αναχωρήσει από την Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά από το θέατρο Περοκέ, και δίπλα από το ξενοδοχείο Κρυστάλ ( πρώην Στάνλεϋ )  ώρα 14.30-15.00 ( η ακριβής ώρα θα οριστικοποιηθει αργότερα) ,και από τους Δελφούς  στην Αθήνα, την Κυριακιή  , μετά  την αφή της φλόγας, τηνΕ υχίδεια λαμπαδηδρομία , τις απονομές και το γεύμα ,  ώρα 17.30 περίπου.( Οι ακριβείς ώρες θα ανακοινωθούν στο τελικο πρόγραμμα που θα αναρτηθεί λίγες μέρες πριν τον αγώνα ωστόσο μπορείτε από τώρα να δείτε το αρχικό πρόγραμμα)

Εφόσον υπάρξουν τουλάχιστον 10-15 ενδιαφερόμενοι , η διοργάνωση θα διαθέσει μικρό λεωφορείο για την μεταφορά των αθλητών από τους Δελφούς στις Πλαταιές,  στην εκκίνηση το Σάββατο το απόγευμα,( για όσους τους διευκολύνει να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στον τερματσμό). με το ανάλογο κόστος. Όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλούμε να το δηλώνουν στην σημείωση που υπάρχει στην φόρμα εγγραφής, ωστε να πράξουμε αναλόγως..

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ:Σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού των αθλητών υπάρχουν συνολικά 19  κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και 6 σημεία νερού. 
Στους σταθμούς οι αθλητές θα καταγράφονται και  θα βρουν ότι χρειάζονται, νερό, ισοτονικό, χυμούς φρούτα , μπισκότα, σκανκς, γλυκά κλπ. Επίσης θα υπάρχουν και κεντρικοί σταθμοί στους οποίους εκτός των άλλων οι αθλητές θα βρουν  φαγητό ( μακαρόνια , ρύζι, πατάτες, σούπες) όπως επίσης καφέ και τσάι ανάλογα με την ώρα. 
Οι κεντρικοί σταθμοί είναι: Σταθμός Αγ. Αννα στο 48,5 χλμ. ,  και σταθμός Δίστομο  στο 80 χλμ. 
Τα σημεία νερού δεν είναι επανδρωμένα, αλλά υπάρχει νερό μόνο για τους αθλητές.
Στα σημεία νερού , απαγορεύεται  η στάθμευση των συνοδών και η παροχή βοήθειας στους αθλητές.
Ακόμη, σχεδόν σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει μικρό φαρμακείο με τα εντελώς απαραίτητα.(παυσίπονα, βαζελίνη, γάζες, ψυκτικό, επιδέσμους, μπενταντίν ,βαμβάκι κλπ)
Επίσης οι συνοδοί των αθλητών  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ Η ΔΙΈΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΧΩΜΑΤΌΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΌΡΝΟΥ . Στην διασταύρωση Καπαρελλίου, θα στρίψουν αριστερά για Καπαρέλλι όπου θα οδηγηθούν στην διασταύρωση Λεύκτρων , σταθμός Νο 3 στο 13ο χλμ, Από εκεί και μετά μπορούν να παρέχουν βοήθεια.Επίσης,  δεν επιτρέπεται η σταθμευση για παροχή βοήθειας στον ΣΤΑΘΜΟ Νο20 μετά το Δίστομο στις ανηφόρες για Αράχωβα, επειδή είμαστε πλέον σε κομμάτι της εθνικής οδού , και υπάρχει κίνδυνος.

Ακόμη στον σταθμό Νο 22 Τούνελ (δημείο νερού) στρίβουμε αριστερά ακολουθώντας τον παράπλευρο δρόμο!! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΔΙΕΥΛΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ!!

Τέλος όλοι αθλητές και συνοδοί θα πρέπει να γνωρίζουν τους κανονισμούς του αγώνα και να συμμορφώνονται με αυτούς.Κυρίως οι συνοδοί , δεν θα πρέπει να βοηθούν τους αθλητές τους ενδιαμέσως των σταθμών , ούτε επίσης να παρκάρουν και να τους περιμένουν παρά μόνο αυστηρά στους σταθμούς.Μη συμμόρφωση επιφέρει  ποινή αποκλεισμού του αθλητή.

ΕΠΑΘΛΑ- ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Δάφνινο στεφάνι , η δάδα του Ευχίδα, μετάλλιο και δίπλωμα περιμένουν  όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου. Κύπελλα θα δοθούν στους έξι πρώτους και τις τρεις πρώτες επιπλέον.
Δίπλωμα για την συμμετοχή τους θα πάρουν  όλοι , και οι αθλητές που δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα

.Eπίσης, όσοι ολοκληρώσουν τον αγώνα, θα πάρουν επιπλέον το συλλεκτικό μετάλλιο του δρόμου 9 Μουσών, στο οποίο θα απεικονίζεται η Ευτέρπη , Μούσα στην οποία θα είναι αφιερωμένος ο αγώνας 9 Μουσών. Ετσι, δίνεται η δυνατότητα σε όσους έτρεξαν Ευχίδειο άθλο ή Δρόμο 9 Μουσών  το 2018, και  2019 , 2021,  και πήραν τα  αντίστοιχα μετάλλια  της Κλειούς, και της Ερατώς , της Καλλιόπης, να συνεχίσουν την συλλογή τους, με την Ευτέρπη  αλλά και σε όσους  έρχονται για πρώτη φορά να την ξεκινήσουν!
Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν το μεσημέρι  της Κυριακής στους Δελφούς. Σημειώνουμε εδώ , ότι οι αθλητές θα πρέπει να είναι παρόντες στην τελετή,  προκειμένου  να πάρουν τα έπαθλα τους, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα. Οι διοργανωτές δεν υποχρεούνται να αποστέλουν τα έπαθλα σε αθλητές που δεν παρευρέθηκαν στις απονομές
Αμέσως μετά τις απονομές θα προσφερθεί γεύμα στους αθλητές.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ-ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ-ΕΥΧΙΔΕΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ: Μετά την λήξη των αγώνων , ώρα 12.30 περίπου  θα λάβει χώρα η 31η αφή της Δελφικής φλόγας, σε μία λιτή τελετή που θα γίνει στο Μουσείο του Αγγελου και Εύας Σικελιανού και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η 31η Ευχίδεια λαμπαδηδρομία.

Η αφή της Δελφικής φλόγας έγινε για πρώτη φορά το 1993 από τον "Ευχίδα" στο αρχαίο στάδιο Δελφών.Είναι μια τελετή απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία του Ευχίδα , ο οποίος ήταν ο πρώτος και μοναδικός γνωστός ημεροδρόμος που μετέφερε την ιερή φλόγα των Δελφων.Συνάδει λοιπόν απόλυτα με το ιστορικό του Ευχίδα, που αναβιώνεται κάθε χρόνο μέσω του Ευχίδειου άθλου. Δικαίως επίσης ζητάμε  η φλόγα του Ευχίδα να ονομαστεί φλόγα Υπεραποστάσεων, όπως εδώ και πολλά χρόνια εμείς την ονομάζουμε,αφού αυτός είναι ο πρώτος γνωστός ημεροδρόμος που μετέφερε την ιερή φλόγα, και εμείς στη συνέχεια 31 χρόνια έχουμε καθιερώσει. 

Παρακαλούνται  λοιπόν, όλοι οι αθλητές και οι συνοδοί να τιμήσουν με την παρουσία και συμμετοχή τους την μοναδική αυτή πολιτισμική εκδήλωση που έχουμε καθιερώσει 31 χρόνια, και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ευχίδειου άθλου, αφού όλο το ιστορικό  αναφέρεται στην μεταφορά της ιερής Δελφικής φλόγας από τον ημεροδρόμο  Ευχίδα..

ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διοργάνωση φέτος δεν υποστηρίζει διαμονή . Οποιος επιθυμεί να μείνει από την προηγούμενη στους Δελφούς ή να παραμείνει μετά τον αγώνα μπορεί να μεριμνήσει μόνος του. Η διοργάνωση ωστόσο , έχει έρθει σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο Ηνίοχος  στο οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για καλύτερες τιμές, 

Επιπλέον  η διοργάνωση έχει φροντίσει να υπάρχουν δωμάτια στα οποία οι αθλητές μπορούν να πηγαίνουν για μπάνιο, αμέσως μετά τον τερματισμό τους και για να αλλάξουν φυσικά. Τα δωμάτια βρίσκονται στο ξενοδοχείο Ηνίοχος, όπου θα τα αναζητήσετε. (Θα πρέπει να έχετε φροντίσει να φέρετε δική σας πετσέτα)

Επίσης όλοι οι αθλητές και όσοι συνοδοί έχουν πληρώσει συμμετοχή για πρωινό και γεύμα,  μπορούν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο και να πάρουν πρωινό , το οποίο περιλαμβάνεται στις παροχές του αγώνα .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Ο αγώνας επιτηρείται από την οργανωτική επιτροπή , κριτές, επόπτες σε όλη την διάρκειά του.Δύο ασθενοφόρα , καθώς και γιατροί και φυσιοθεραπευτές  θα ακολουθούν τον αγώνα.

Επίσης πούλμαν του αγώνα θα ακολουθούν για την πιθανή  επιβίβαση αθλητών που έχουν εγκαταλείψει.Υπάρχει ακόμη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών κατά μήκος της διαδρομής.

ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ: Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι με την αίτηση που υποβάλουν  δηλώνουν ότι γνωρίζουν την δυσκολία  του αγώνα και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.Παραδίδουν πρόσφατο πιστοποιητικό ιατρού, το αργότερο μέχρι την εκκίνηση του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΑ: O Ευχίδειος άθλος διεξάγεται βάσει των διεθνών κανονισμών υπεραποστάσεων.Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σέβονται απολύτως τους κανονισμούς του αγώνα, να υπακούουν στους κριτές, επόπτες και τους γιατρούς του αγώνα.Η μη συμμόρφωση , επισύρει τον αποκλεισμό του αθλητή.

 ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

 

 

TOP