Περιγραφή Διαδρομής

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΝΑ 9 ΜΟΥΣΩΝ- ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ

 

Η διαδρομή του 6ου Δρόμου 9 Μουσών -ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ,  είναι ταυτόσημη με την διαδρομή του Ευχίδειου άθλου, και είναι όλη ασφάλτινη.

Ξεκινά λίγο πριν το μέσον της διαδρομής του Ευχίδειου άθλου, στο 48,5 χλμ. και αφού πλέον έχει αρχίσει το ελατοδάσος του μυθικού βουνού των Μουσών Ελικώνα, στην Αγία ΄Αννα, ένα υπέροχο ορεινό χωριό.

Οι αθλητές αφού διασχίσουν μια μεγάλη ευθεία έξω από την Αγ. Άννα, θα αρχίσουν σε λίγο να ανηφορίζουν για να φτάσουν στην Αρβανίτσα ένα οροπέδιο μοναδικού φυσικού κάλλους, το οροπέδιο των Μουσών.

Θα συνεχίσουν τρέχοντας ανάμεσα στο ελατοδάσος και σε υψόμετρο περίπου 1050μ. για να φτάσουν σε λίγο στο Κυριάκι ( αρχαίο Φλυγόνιον) ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, το μεγαλύτερο πάνω στον Ελικώνα.

Στη συνέχεια κατηφορίζουν , διασχίζουν τον κάμπο της "Λάκκας" ατενίζοντας στην αριστερή πλάγιά που φαίνεται, την περίφημη μονή του Οσίου Λουκά, κατόπιν  συναντούν το Στείρι, και το ιστορικό Δίστομο ( Αρχαία Αμβρυσσός) , για να αρχίσουν σε λίγο, να ανεβαίνουν  τις πλαγιές του Παρνασσού, μέχρι την γραφική και κοσμοπολίτικη Αράχωβα.

Από εκεί, κατηφορίζουν πια για τους Δελφούς, το κέντρο της γης !

Το επιβλητικό τοπίο και η αύρα του χώρου, είναι μοναδική στον κόσμο!

Γεωγραφικά, η διαδρομή του δρόμου 9 Μουσών Τερψιχόρη, διασχίζει μέρος της Δυτικής Βοιωτίας με κατεύθυνση από νότο προς βορρά, και φτάνει στην Φωκίδα.

 

 

 

 

 

 

 


 

TOP