Γενικές Πληροφορίες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ  ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΔΕΛΦΟΙ  107,5  ΧΛΜ (ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ) 

11-12 ΜΑΪΟΥ 2019

ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ: Αγώνας υπεραπόστασης επί ασφάλτου.
 Η διαδρομή του Ευχίδειου άθλου κινείται επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου, εκτός από 5χλμ. στο κανάλι του Μόρνου, από το 7ο χλμ. περίπου έως το 12ο χλμ,

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 10-11 Μαίου 2019

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις Πλαταιές  την Παρασκευή 10 Μαίου 2019 τα μεσάνυχτα 00.00  και ο  τερματισμός θα είναι στους Δελφούς , 
Ο αγώνας θα κλείσει το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαίου 2019 και ώρα  15.00

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Δίνεται το χρονικό όριο των 15 ωρών. 
Επίσης οι αθλητές θα πρέπει να γνωρίζουν , ότι όλοι οι σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού , αποτελούν και σημείο αποκλεισμού.Επομένως, θα πρέπει να φροντίζουν να φτάνουν έγκαιρα στους σταθμούς, διαφορετικά αποκλείονται από τον αγώνα.

ΝΟΥΜΕΡΑ: Τα νούμερα των αθλητών και το τσιπάκι της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα δοθούν την Παρασκευή  10 Μαίου στην γραμματεία του αγώνα στις Πλαταιές , η οποία θα είναι ανοιχτή από τις 19.00-23.00.  Απαραραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι να έχει ολοκληρωθεί η συμμετοχή τους, δηλαδή να τους έχει δοθεί νούμερο που θα το δουν στην λίστα συμμετεχόντων και να έχουν τακτοποιήσει την οικονομίκή συμμετοχή τους.
Είναι υποχρεωτικό για τους αθλητές να φέρουν επάνω τους και σε ευκρινές σημείο τον αριθμό τους 
σε όλη την διάρκεια της προσπάθειάς τους.
Οσοι αθλητές έχουν συνοδό, μαζί με το νουμερό τους, θα πάρουν και ειδική διαπίστευση για τον συνοδό και για το αυτοκίνητό τους.Δεν επιτρέπεται βοήθεια σε αθλητή από μη διαπιστευμένο συνοδό. Οι συνοδοί θα πρέπει να φέρουν τις διαπιστεύσεις τους σέ όλη την διάρκεια του αγώνα.
Επίσης, όσοι αθλητές έχουν δικά τους πακέτα για τους σταθμούς (drop bags),  θα πρέπει τότε να τα παραδόσουν στην οργανωτική επιτροπή. Τα πακέτα θα πρέπει να είναι  έτοιμα, αμπαλαρισμένα, και να αναγράφεται ευκρινώς επάνω το Νο του αθλητή και το Νο του σταθμού που το θέλουν.
Παραλαβή των  drop-bags θα γίνει μέχρι τις 22.30.Μετά τις 22.30 δεν θα γίνει δεκτό κανένα πακέτο, κι αυτό γιατί όπως είναι κατανοητό θα πρέπει αυτά να προωθηθούν στους σταθμούς.
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση , και ενδιάμεση ηλεκτρονική καταγραφή  σε τουλάχιστον δυο σημεία της διαδρομής.
Μετά την παραλαβή των αριθμών, θα γίνει σύντομη  τεχνική  ενημέρωση,  στον χώρο εκκίνησης, στην οποία θα πρέπει να είναι παρόντες και οι συνοδοί.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ : Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, με ποινή αποκλεισμού. Η τροφοδοσία, αλλαγή ρούχων, υποδημάτων κλπ. γίνεται αποκλειστικά στους σταθμούς ελέγχου και τροφοδοσίας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: Είναι υποχρεωτική η χρήση του φακού κεφαλής ή χειρός σε όλους τους αθλητές κατα την διάρκεια της νύχτας. Επίσης είναι υποχρεωτικό να φέρουν κόκκινο μικρό φωτάκι στην πλάτη, ή ρούχα με αντανακλαστικά. Μή συμμόρφωση  επιφέρει ποινή αποκλεισμού.
Επίσης οι αθλητές καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους κατά τις νυχτερινές ώρες ελαφρύ αντιανεμικό ή αδιάβροχο γιατί συχνά η θερμοκρασία το βράδυ στο βουνό πέφτει.

ΜETAΦΟΡΑ: Θα υπάρξει πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών την Παρασκευή  10/5/2019  από την Αθήνα στις Πλαταιές , το οποίο θα αναχωρήσει ώρα 19.00  από την Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά από το θέατρο Περοκέ, και δίπλα από το ξενοδοχείο Κρυστάλ ( πρώην Στάνλεϋ)
και από τους Δελφούς στην Αθήνα,  την Κυριακή 12 Μαίου , μετά τις απονομές .

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ:Σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού των αθλητών υπάρχουν συνολικά 19  κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και 6 σημεία νερού. 
Στους σταθμούς οι αθλητές θα καταγράφονται και  θα βρουν ότι χρειάζονται, νερό, ισοτονικό, χυμούς φρούτα , μπισκότα, σκανκς, γλυκά κλπ. Επίσης θα υπάρχουν και κεντρικοί σταθμοί στους οποίους εκτός των άλλων οι αθλητές θα βρουν  φαγητό ( μακαρόνια , ρύζι, πατάτες, σούπες) όπως επίσης καφέ και τσάι ανάλογα με την ώρα. 
Οι κεντρικοί σταθμοί είναι: Σταθμός Αγ. Αννα στο  48.5 χλμ. ,  και Δίστομο στο 80 χλμ. , .
Τα σημεία νερού δεν είναι επανδρωμένα, αλλά υπάρχει νερό μόνο για τους αθλητές.
Στα σημεία νερού , απαγορεύεται  η στάθμευση των συνοδών και η παροχή βοήθειας στους αθλητές.
Ακόμη, σχεδόν σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει μικρό φαρμακείο με τα εντελώς απαραίτητα.(παυσίπονα, βαζελίνη, γάζες, ψυκτικό, επιδέσμους, μπενταντίν ,βαμβάκι κλπ)
Επίσης οι συνοδοί των αθλητών πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πρώτος σταθμός που επιτρέπεται να βοηθήσουν τον αθλητή τους ,είναι ο σταθμός Νο 3 διασταύρωση Λεύκτρων στο 13ο χλμ. περίπου.Επίσης, δεν θα ακολουθήσουν την πορεία των αθλητών μέσα στο κανάλι του Μόρνου, ( χωματόδρομος) , αλλά θα φτάσουν στην διασταύρωση Λεύκτρων μέσω Καπαρελλίου. ( θα δωθούν οδηγίες πριν τον αγώνα.)
Τέλος όλοι αθλητές και συνοδοί θα πρέπει να γνωρίζουν τους κανονισμούς του αγώνα και να συμμορφώνονται με αυτούς.Κυρίως οι συνοδοί , δεν θα πρέπει να βοηθούν τους αθλητές τους ενδιαμέσως των σταθμών , ούτε επίσης να παρκάρουν και να τους περιμένουν παρά μόνο αυστηρά στους σταθμούς.Μη συμμόρφωση επιφέρει  ποινή αποκλεισμού του αθλητή.

ΕΠΑΘΛΑ: Δάφνινο στεφάνι , η δάδα του Ευχίδα, μετάλλιο και δίπλωμα περιμένουν  όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου. Κύπελλα θα δοθούν στους έξι πρώτους και τις τρεις πρώτες επιπλέον.
Δίπλωμα για την συμμετοχή τους θα πάρουν και οι αθλητές που δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα.
Eπίσης, όσοι ολοκληρώσουν τον αγώνα, θα πάρουν επιπλέον το συλλεκτικό μετάλλιο του δρόμου 9 Μουσών, στο οποίο θα απεικονίζεται η Ερατώ, Μούσα στην οποία θα είναι αφιερωμένος ο αγώνας 9 Μουσών. Ετσι, δίνεται η δυνατότητα σε όσους έτρεξαν Ευχίδειο άθλο το 2018 και πήραν το αντίστοιχο μετάλλιο της Κλειούς, να συνεχίδουν την συλλογή τους.
Ολοι οι αθλητές θα πάρουν το μπλουζάκι του αγώνα , όπως επίσης και δώρα που θα προκείψουν από χορηγούς. Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν την επομένη του αγώνα όπως συνηθίζουμε , Κυριακή 12 Μαίου το πρωί.Σημειώνουμε εδώ , ότι οι αθλητές θα πρέπει να είναι παρόντες στην τελετή απονομών προκειμένου να πάρουν τα έπαθλα τους, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα. Πριν τις απονομές θα προηγηθεί η τελετή αφής του Δελφικού φωτός την οποία όλοι αξίζει να παρακολουθήσουν .
Εκτός από τις απονομές των νικητών/τριών  λόγω της 20ης επετείου του Ευχίδειου άθλου, θα γίνουν και έξτρα απονομές προς τιμήν αθλητών με πολλαπλους τερμαρισμούς και νίκες, εθελοντών, χορηγών , φορέων , κλπ για την 20ετή προσφορά τους.
Αμέσως μετά τις απονομές θα ακολουθήσει δεξίωση.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Ο αγώνας επιτηρείται από την οργανωτική επιτροπή , κριτές, επόπτες σε όλη την διάρκειά του.
Δύο ασθενοφόρα , καθώς και γιατροί και φυσιοθεραπευτές  θα ακολουθούν τον αγώνα.
Επίσης πούλμαν του αγώνα θα ακολουθούν για την πιθανή  επιβίβαση αθλητών που έχουν εγκαταλείψει.
Υπάρχει ακόμη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών κατά μήκος της διαδρομής.

ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ: Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι με την αίτηση που υποβάλουν  δηλώνουν ότι 
γνωρίζουν την δυσκολία  του αγώνα και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.Παραδίδουν πρόσφατο πιστοποιητικό ιατρού, το αργότερο μέχρι την εκκίνηση του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΑ: O Ευχίδειος άθλος διεξάγεται βάσει των διεθνών κανονισμάν υπεραποστάσεων.Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σέβονται απολύτως τους κανονισμούς του αγώνα, να υπακούουν στους κριτές, επόπτες και τους γιατρούς του αγώνα.Η μη συμμόρφωση , επισύρει τον αποκλεισμό του αθλητή.

Τέλος, ο Ευχείδιος Άθλος αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για το Spartathlon με χρονικό όριο 12:30 ώρες για τους άνδρες και 13:00 για τις γυναίκες.

TOP