Γενικές Πληροφορίες

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ  ΔΕΛΦΟΙ-ΠΛΑΤΑΙΕΣ 107,5  ΧΛΜ (ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ)  6-7 ΜΑΙΟΥ 2022

ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ: Αγώνας υπεραπόστασης επί ασφάλτου.
 Η διαδρομή του Ευχίδειου άθλου κινείται επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου, εκτός από 5χλμ. στο κανάλι του Μόρνου, από το 96 χλμ. περίπου, εως το 101 χλμ. περίπου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 6-7 Μαίου 2022

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς  την Παρασκευή 6  Μαίου  2022  τα μεσάνυχτα 00.00  προς Σάββατο 7 Μαίου  , και ο  τερματισμός θα είναι στις Πλαταιές.
Ο αγώνας θα κλείσει το απόγευμα του Σαββάτου  7 Μαίου   2022  και ώρα  15.00

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Δίνεται το χρονικό όριο των 15 ωρών. 
 Οι αθλητές θα πρέπει να γνωρίζουν , ότι όλοι οι σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού , αποτελούν και σημείο αποκλεισμού.Επομένως, θα πρέπει να φροντίζουν να φτάνουν έγκαιρα στους σταθμούς, διαφορετικά αποκλείονται από τον αγώνα.

ΝΟΥΜΕΡΑ: Τα νούμερα των αθλητών και το τσιπάκι της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα δοθούν την Παρασκευή  6 Μαίου  στην γραμματεία του αγώνα στους Δελφούς ( το ακριβές σημείο θα ανακοινωθεί εν καιρώ) , η οποία θα είναι ανοιχτή από τις 19.00-23.00.  Απαραραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι να έχει ολοκληρωθεί η συμμετοχή τους, δηλαδή να τους έχει δοθεί νούμερο που θα το δουν στην λίστα συμμετεχόντων και να έχουν τακτοποιήσει την οικονομίκή συμμετοχή τους.
Είναι υποχρεωτικό για τους αθλητές να φέρουν επάνω τους και σε ευκρινές σημείο τον αριθμό τους σε όλη την διάρκεια της προσπάθειάς τους.
Οσοι αθλητές έχουν συνοδό, μαζί με το νουμερό τους, θα πάρουν και ειδική διαπίστευση για τον συνοδό και για το αυτοκίνητό τους.Δεν επιτρέπεται βοήθεια σε αθλητή από μη διαπιστευμένο συνοδό. Οι συνοδοί θα πρέπει να φέρουν τις διαπιστεύσεις τους σέ όλη την διάρκεια του αγώνα.
Επίσης, όσοι αθλητές έχουν δικά τους πακέτα για τους σταθμούς (drop bags),  θα πρέπει  να τα παραδόσουν στην οργανωτική επιτροπή.αφού πρώτα πάρουν το νούμερό τους.Τα πακέτα θα πρέπει να είναι  έτοιμα, αμπαλαρισμένα, και να αναγράφεται ευκρινώς επάνω το Νο του αθλητή και το Νο του σταθμού που το θέλουν.
Παραλαβή των  drop-bags θα γίνει μέχρι τις 22.30.Μετά τις 22.30 δεν θα γίνει δεκτό κανένα πακέτο, κι αυτό γιατί όπως είναι κατανοητό θα πρέπει αυτά να προωθηθούν στους σταθμούς.
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση , και ενδιάμεση ηλεκτρονική καταγραφή  σε τουλάχιστον δυο σημεία της διαδρομής.
Μετά την παραλαβή των αριθμών, θα γίνει σύντομη  τεχνική  ενημέρωση,  στον χώρο εκκίνησης, στην οποία θα πρέπει να είναι παρόντες και οι συνοδοί.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ : Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, με ποινή αποκλεισμού. Η τροφοδοσία, αλλαγή ρούχων, υποδημάτων κλπ. γίνεται αποκλειστικά στους σταθμούς ελέγχου και τροφοδοσίας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: Είναι υποχρεωτική η χρήση του φακού κεφαλής ή χειρός σε όλους τους αθλητές κατα την διάρκεια της νύχτας. Επίσης είναι υποχρεωτικό να φέρουν κόκκινο μικρό φωτάκι στην πλάτη, ή ρούχα με αντανακλαστικά. Μή συμμόρφωση  επιφέρει ποινή αποκλεισμού.
Επίσης οι αθλητές καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους κατά τις νυχτερινές ώρες ελαφρύ αντιανεμικό ή αδιάβροχο γιατί συχνά η θερμοκρασία το βράδυ στο βουνό πέφτει.

ΜETAΦΟΡΑ: Θα υπάρξει πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών την Παρασκευή  6/5/2022   από την Αθήνα στους Δελφούς, το οποίο θα αναχωρήσει από την Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά από το θέατρο Περοκέ, και δίπλα από το ξενοδοχείο Κρυστάλ ( πρώην Στάνλεϋ ) και από τις Πλαταιές  στην Αθήνα,  το Σάββατο 7  Μαίου , μετά τις απονομές και το γεύμα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ:Σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού των αθλητών υπάρχουν συνολικά 19  κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και 6 σημεία νερού. 
Στους σταθμούς οι αθλητές θα καταγράφονται και  θα βρουν ότι χρειάζονται, νερό, ισοτονικό, χυμούς φρούτα , μπισκότα, σκανκς, γλυκά κλπ. Επίσης θα υπάρχουν και κεντρικοί σταθμοί στους οποίους εκτός των άλλων οι αθλητές θα βρουν  φαγητό ( μακαρόνια , ρύζι, πατάτες, σούπες) όπως επίσης καφέ και τσάι ανάλογα με την ώρα. 
Οι κεντρικοί σταθμοί είναι: Σταθμός Δίστομο στο 27.5 χλ, σταθμός  Αγ. Αννα στο 59 χλμ. ,  και σταθμός Ξηρονομή  στο 83.3 χλμ. , .
Τα σημεία νερού δεν είναι επανδρωμένα, αλλά υπάρχει νερό μόνο για τους αθλητές.
Στα σημεία νερού , απαγορεύεται  η στάθμευση των συνοδών και η παροχή βοήθειας στους αθλητές.
Ακόμη, σχεδόν σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει μικρό φαρμακείο με τα εντελώς απαραίτητα.(παυσίπονα, βαζελίνη, γάζες, ψυκτικό, επιδέσμους, μπενταντίν ,βαμβάκι κλπ)
Επίσης οι συνοδοί των αθλητών πρέπει να γνωρίζουν ότι  απαγορεύεται η στάθμεση και η παροχή βοήθειας στους σταθμούς 21 Ζεμενό, και 20. Οι συνοδοί θα πρέπει να πάνε και να περιμένουν τους αθλητές τους, κατευθείαν στο Δίστομο. Από εκεί και μετά μπορούν να παρέχουν την βοήθειά τους σε όλους τους σταθμούς

.Επίσης, μετά τον σταθμό Νο 3 Λεύκτρα,  δεν θα ακολουθήσουν την πορεία των αθλητών μέσα στο κανάλι του Μόρνου, ( χωματόδρομος) , αλλά θα φτάσουν στην διασταύρωση Καπαρελλίου  μέσω του χωριού Καπαρέλλι. ( θα δωθούν οδηγίες πριν τον αγώνα.)
Τέλος όλοι αθλητές και συνοδοί θα πρέπει να γνωρίζουν τους κανονισμούς του αγώνα και να συμμορφώνονται με αυτούς.Κυρίως οι συνοδοί , δεν θα πρέπει να βοηθούν τους αθλητές τους ενδιαμέσως των σταθμών , ούτε επίσης να παρκάρουν και να τους περιμένουν παρά μόνο αυστηρά στους σταθμούς.Μη συμμόρφωση επιφέρει  ποινή αποκλεισμού του αθλητή.

ΕΠΑΘΛΑ- ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Δάφνινο στεφάνι , η δάδα του Ευχίδα, μετάλλιο και δίπλωμα περιμένουν  όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου. Κύπελλα θα δοθούν στους έξι πρώτους και τις τρεις πρώτες επιπλέον.
Δίπλωμα για την συμμετοχή τους θα πάρουν  όλοι , και οι αθλητές που δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα

.Eπίσης, όσοι ολοκληρώσουν τον αγώνα, θα πάρουν επιπλέον το συλλεκτικό μετάλλιο του δρόμου 9 Μουσών, στο οποίο θα απεικονίζεται η Καλλιόπη , Μούσα στην οποία θα είναι αφιερωμένος ο αγώνας 9 Μουσών. Ετσι, δίνεται η δυνατότητα σε όσους έτρεξαν Ευχίδειο άθλο ή Δρόμο 9 Μουσών  το 2018, και  2019  και πήραν τα  αντίστοιχα μετάλλια  της Κλειούς, και της Ερατώς , να συνεχίσουν την συλλογή τους, με την Καλλιόπη,  αλλά και σε όσους  έρχονται για πρώτη φορά να την ξεκινήσουν!
Ολοι οι αθλητές θα πάρουν το μπλουζάκι του αγώνα , όπως επίσης και δώρα που  τυχόν θα προκείψουν από χορηγούς.

Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο τερματισμού μετά το πέρας του αγώνα. Σημειώνουμε εδώ , ότι οι αθλητές θα πρέπει να είναι παρόντες στην τελετή,  προκειμένου  να πάρουν τα έπαθλα τους, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα. Οι διοργανωτές δεν υποχρεούνται να αποστέλουν τα έπαθλα σε αθλητές που δεν παρευρέθηκαν στις απονομές
Αμέσως μετά τις απονομές θα προσφερθεί γεύμα στους αθλητές.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Ο αγώνας επιτηρείται από την οργανωτική επιτροπή , κριτές, επόπτες σε όλη την διάρκειά του.Δύο ασθενοφόρα , καθώς και γιατροί και φυσιοθεραπευτές  θα ακολουθούν τον αγώνα.

Επίσης πούλμαν του αγώνα θα ακολουθούν για την πιθανή  επιβίβαση αθλητών που έχουν εγκαταλείψει.Υπάρχει ακόμη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών κατά μήκος της διαδρομής.

ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ: Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι με την αίτηση που υποβάλουν  δηλώνουν ότι 
γνωρίζουν την δυσκολία  του αγώνα και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.Παραδίδουν πρόσφατο πιστοποιητικό ιατρού, το αργότερο μέχρι την εκκίνηση του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΑ: O Ευχίδειος άθλος διεξάγεται βάσει των διεθνών κανονισμάν υπεραποστάσεων.Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σέβονται απολύτως τους κανονισμούς του αγώνα, να υπακούουν στους κριτές, επόπτες και τους γιατρούς του αγώνα.Η μη συμμόρφωση , επισύρει τον αποκλεισμό του αθλητή.

 ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

 

 

TOP