Γενικές Πληροφορίες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΔΡΟΜΟΣ 9 ΜΟΥΣΩΝ- ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ  59 ΧΛ. ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ-ΔΕΛΦΟΙ   18 ΜΑΪΟΥ 2024

ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ: Αγώνας υπεραπόστασης επί ασφάλτου.
Η διαδρομή του Δρόμου 9 Μουσών  Τερψιχόρη   , κινείται επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου, σε όλο το μήκος της διαδρομής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σάββατο 18  Μαίου  2024

ΕΚΚΙΝΗΣΗ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην Αγία 'Αννα  το Σάββατο  18/5/2024 και ώρα 08.00    και ο  τερματισμός  στους Δελφούς
Ο αγώνας θα κλείσει το απόγευμα του Σαββάτου  18 Μαίου   2024 και ώρα 17.00 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Δίνεται το χρονικό όριο των 9 ωρών.
Επίσης οι αθλητές θα πρέπει να γνωρίζουν , ότι όλοι οι σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού , αποτελούν και σημείο αποκλεισμού.Επομένως, θα πρέπει να φροντίζουν να φτάνουν έγκαιρα στους σταθμούς, διαφορετικά αποκλείονται από τον αγώνα.

ΝΟΥΜΕΡΑ: Τα νούμερα των αθλητών  θα δοθούν το πρωί  του Σαββατου 18/5/2024  στην γραμματεία του αγώνα στον χώρο εκκίνησης , η οποία θα είναι ανοιχτή από τις 05.30-07.00.

  Απαραραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι να έχει ολοκληρωθεί η συμμετοχή τους, δηλαδή να τους έχει δοθεί νούμερο που θα το δουν στην λίστα συμμετεχόντων και να έχουν τακτοποιήσει την οικονομική συμμετοχή τους.
Είναι υποχρεωτικό για τους αθλητές να φέρουν επάνω τους και σε ευκρινές σημείο τον αριθμό τους σε όλη την διάρκεια της προσπάθειάς τους.
Οσοι αθλητές έχουν συνοδό, μαζί με το νουμερό τους, θα πάρουν και ειδική διαπίστευση για τον συνοδό και για το αυτοκίνητό τους.Δεν επιτρέπεται βοήθεια σε αθλητή από μη διαπιστευμένο συνοδό. Οι συνοδοί θα πρέπει να φέρουν τις διαπιστεύσεις τους σέ όλη την διάρκεια του αγώνα.
Επίσης, όσοι αθλητές έχουν δικά τους πακέτα για τους σταθμούς (drop bags),  θα πρέπει τότε να τα παραδόσουν στην οργανωτική επιτροπή. Τα πακέτα θα πρέπει να είναι  έτοιμα, αμπαλαρισμένα, και να αναγράφεται ευκρινώς επάνω το Νο του αθλητή και το Νο του σταθμού που το θέλουν.
Παραλαβή των  drop-bags θα γίνει μέχρι τις 07.00.Μετά τις 07.00δεν θα γίνει δεκτό κανένα πακέτο, κι αυτό γιατί όπως είναι κατανοητό θα πρέπει αυτά να προωθηθούν στους σταθμούς.

Επίσης drop bags θα γίνουν δεκτά μόνο για τους σταθμούς:Νο 15 Κυριάκι 14,5 χλμ,Νο 17 Λάκκα 21,5 χλμ, Νο 19 Δίστομο 31,5 χλμ , Νο 21 Ζεμενό 40 χλμ , Νο 23 Αράχωβα 46,5 χλμ
Μετά την παραλαβή των αριθμών, θα γίνει σύντομη  τεχνική  ενημέρωση,  στον χώρο εκκίνησης, στην οποία θα πρέπει να είναι παρόντες και οι συνοδοί.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ : Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, με ποινή αποκλεισμού. Η τροφοδοσία, αλλαγή ρούχων, υποδημάτων κλπ. γίνεται αποκλειστικά στους σταθμούς ελέγχου και τροφοδοσίας.

ΜETAΦΟΡΑ: Θα υπάρξει πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών το Σάββατο 18/5/2024  από την Αθήνα στην Αγία Άννα , το οποίο θα αναχωρήσει πολύ νωρίς το πρωί   από την Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά από το θέατρο Περοκέ, και δίπλα από το ξενοδοχείο Κρυστάλ ( πρώην Στάνλεϋ)και από τους Δελφούς στην Αθήνα,  μετά το πέρας του αγώνα  και τις απονομές .( Δείτε τις ακριβείς ώρες στο τελικό πρόγραμμα του αγώνα που θα αναρτηθεί λίγες μέρες πριν τον αγώνα.Ωστόσο μπορείτε και τώρα να συμβουλευτείτε το αρχικό πρόγραμμα)

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ:Σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού των αθλητών υπάρχουν συνολικά 9  κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και 4 σημεία νερού. 
Στους σταθμούς οι αθλητές θα καταγράφονται και  θα βρουν ότι χρειάζονται, νερό, ισοτονικό, χυμούς φρούτα , μπισκότα, σκανκς, γλυκά κλπ.

Επίσης θα υπάρχει  και κεντρικός  σταθμός στον οποίο εκτός των άλλων οι αθλητές θα βρουν  φαγητό ( μακαρόνια , ρύζι, πατάτες, σούπες) όπως επίσης καφέ και τσάι ανάλογα με την ώρα. 
Ο κεντρικός σταθμός είναι το Δίστομο στο 31,5   χλμ της διαδρομής ,δηλαδή περίπου στη μέση.
Τα σημεία νερού δεν είναι επανδρωμένα, αλλά υπάρχει νερό μόνο για τους αθλητές.
Στα σημεία νερού , απαγορεύεται  η στάθμευση των συνοδών και η παροχή βοήθειας στους αθλητές.

 Προσοχη!! Ενημερώνουμε ότι  στον σταθμό Νο 20 δεν επιτρέπεται η στάθμευση των συνοδών για παροχή βοήθειας στους αθλητές τους, επειδή βρισκόμαστε σε εθνική οδό και υπάρχει κίνδυνος .

Επίσης στον σταθμό Νο 22 Τούνελ΄(σημείο νερού) οι αθλητές θα στρίψουν αριστερά, ακολουθώντας τον παράπλευρο δρόμο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ!!!
Ακόμη, σχεδόν σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει μικρό φαρμακείο με τα εντελώς απαραίτητα.(παυσίπονα, βαζελίνη, γάζες, ψυκτικό, επιδέσμους, μπενταντίν ,βαμβάκι κλπ)
Τέλος όλοι αθλητές και συνοδοί θα πρέπει να γνωρίζουν τους κανονισμούς του αγώνα και να συμμορφώνονται με αυτούς.Κυρίως οι συνοδοί , δεν θα πρέπει να βοηθούν τους αθλητές τους ενδιαμέσως των σταθμών , ούτε επίσης να παρκάρουν και να τους περιμένουν παρά μόνο αυστηρά στους σταθμούς.Μη συμμόρφωση επιφέρει  ποινή αποκλεισμού του αθλητή.

ΕΠΑΘΛΑ: Το συλλεκτικό μετάλλιο με την απεικόνιση  της ΤΕΡΨΙΧΌΡΗΣ   και δίπλωμα περιμένουν  όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου. Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους και τις τρεις πρώτες επιπλέον.
Δίπλωμα για την συμμετοχή τους θα πάρουν και οι αθλητές που δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα.
Ολοι οι αθλητές θα πάρουν το μπλουζάκι του αγώνα , όπως επίσης και δώρα που θα προκύψουν από χορηγούς.

Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν  μετά την λήξη του αγώνα Σημειώνουμε εδώ , ότι οι αθλητές θα πρέπει να είναι παρόντες στην τελετή απονομών προκειμένου να πάρουν τα έπαθλα τους, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Υπάρχει μέριμνα από τους διοργανωτές ώστε οι αθλητές να έχουν την δυνατότητα ντους αμέσως μετά τον τερματισμό τους. 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Ο αγώνας επιτηρείται από την οργανωτική επιτροπή , κριτές, επόπτες σε όλη την διάρκειά του.
Δύο ασθενοφόρα , καθώς και γιατροί και φυσιοθεραπευτές  θα ακολουθούν τον αγώνα.
Επίσης πούλμαν του αγώνα θα ακολουθούν για την πιθανή  επιβίβαση αθλητών που έχουν εγκαταλείψει.
Υπάρχει ακόμη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών κατά μήκος της διαδρομής.

ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ: Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι με την αίτηση που υποβάλουν  δηλώνουν ότι γνωρίζουν την δυσκολία  του αγώνα και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.Παραδίδουν πρόσφατο πιστοποιητικό ιατρού, το αργότερο μέχρι την εκκίνηση του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΑ: Ο Δρόμος 9 Μουσών, διεξάγεται βάσει των διεθνών κανονισμών υπεραποστάσεων .Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σέβονται απολύτως τους κανονισμούς του αγώνα, να υπακούουν στους κριτές, επόπτες και τους γιατρούς του αγώνα.Η μη συμμόρφωση , επισύρει τον αποκλεισμό του αθλητή.

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

 

 

TOP